Helderse Volksuniversiteit

Over ons

De Helderse Volksuniversiteit staat middenin de Helderse samenleving: met cursussen en workshops. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht vooropleiding, leeftijd of achtergrond. De HVU is in een woord universeel. Bij ons volgt u betaalbare cursussen samen met anderen, in een ongedwongen en gezellige sfeer. Dat maakt leren gemakkelijker, plezieriger en ook nog eens betaalbaar.

Ons aanbod legt de nadruk op talencursussen. Maar we bieden ook creatieve en culinaire cursussen aan. Ook hebben we een aantrekkelijk aanbod op de gebieden: mens, samenleving en natuur.

Mogen wij u (weer) als deelnemer verwelkomen? Graag!

Bestuur Helderse Volksuniversiteit

 

Bestuur Medewerkers

Karin van Rossum

Voorzitter

Silvie Narain,

Ella Bromlewe

Administratie

Margriet Swagemakers

Secretaris

Wilfred Chalmers

Penningmeester

Victoria Salzberger

Financiële adm.

Gré van Bastelaere (focus: talen cursussen)

Ronald van Noppen (focus: overige cursussen)

Programmering

Carol Stobbe

Algemene zaken

Henk Bakker

Automatisering

 

Bart den Does

Conciërge

 

Missie en visie

Missie

De Helderse Volksuniversiteit streeft er naar kennis,  inzichten en vaardigheden van volwassenen op een laagdrempelige manier te vergroten en mensen met  elkaar in contact te brengen. Dit ter stimulering van persoonlijke groei en participatie in de maatschappij. De Helderse Volksuniversiteit is er voor iedereen.

Visie

De Helderse Volksuniversiteit heeft een breed aanbod van cursussen en workshops. Deze zijn betaalbaar en afgestemd op de interesses van de doelgroepen en maatschappelijke trends. Ze worden klassikaal, door gemotiveerde, ervaren leerkrachten gegeven in Den Helder en omstreken.

Informatieblad 2018-2019

Voor het seizoen 2018-2019 is weer een informatieblad gemaakt. Dit is begin juli weer verspreid in de huis-aan-huisbladen in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen. Daarmee hopen we het breedst mogelijke publiek te bereiken. (nb de meest actuele informatie over onze cursussen staat weer online op deze website). Heeft u de folder niet ontvangen? Download hier het informatieblad: HVU Folder 2018-2019

Jaarverslag 2017-2018

Het cursusjaar 2017-2018 was voor de HVU een succesvol jaar waarin we hebben voortgeborduurd op de ingezette veranderingen van het jaar ervoor. Uiteraard blijven wij als bestuur alert op ontwikkelingen om ons heen en kijken we vooruit. Lees hier uitgebreid over in: Jaarverslag HVU 2017-2018

Vacatures

Open sollicitaties van docenten zijn altijd welkom bij de HVU. Zie hiervoor het linkje ‘aanmelden docenten’ op de homepage.

 

Suggesties

Heeft u een leuk idee? Stuur dan een e-mail met uw voorstel naar info@vudh.nl onder vermelding van “suggestie voor nieuwe cursus”. Lijkt uw voorstel ons een goede aanvulling op ons programma, dan nemen we contact met u op.